Президентски тест и национален фестивал по утринна гимнастика Ямбол 24

20.05.2024, Понеделник

Държавният глава: Усилията нашите млади хора да растат по-здрави, силни и уверени са инвестиция в бъдещето на България
Физическото и духовното развитие на нашите млади хора, усилията за това те да растат по-здрави, силни и уверени, са инвестиция в бъдещето на България. Това заяви президентът Румен Радев в Ямбол, където в линейния парк „Тунджа“ се проведе Третият национален ученически фестивал по утринна гимнастика „Ямбол '24“ и „Президентският тест“, част от инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“. В събитието участва служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков. В Ямбол президентът бе придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Държавният глава е гост на събитието от неговото първо издание през 2022 г., когато се състои под наименованието „Турнир по утринна гимнастика“, а участници са ученици от Ямбол и близки до града общини. През следващата година инициативата прераства в национална, а в тазгодишното издание във фестивала участват близо 1000 деца от цялата страна. „Ще бъда тук всяка година и ще продължа да подкрепям тази инициатива, защото тя директно подпомага постигането на важната национална цел – физическото и духовно развитие на нашите млади хора“, заяви президентът и добави, че без нейното осъществяване, няма как да бъде постигната нито една от другите стратегически цели пред страната. Румен Радев посочи още, че именно спортът и активният начин на живот са най-важните стъпки в борбата с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците сред младите хора в България.

Президентът поздрави кмета на Ямбол Валентин Ревански за подобрената инфраструктура в града и за оформянето му като национален център за масов младежки спорт. Държавният глава изказа признателност и към заместник-кмета на града Енчо Керязов, чиито вяра и страст, с които работи през целия си професионален път, са пример за подражание от младите хора. „Те са и доказателство, че всяка добра кауза може да се превърне в успешна инициатива“, посочи държавният глава.

Румен Радев връчи част от наградите във фестивала по утринна гимнастика за „Най-технично изпълнение“ – на СУ „Пейо Яворов“, Стралджа, за „Най-артистично изпълнение“ – на ПГССИ „Христо Ботев“, Свиленград, за „Най-атрактивно изпълнение“ – на ЕГ „В. Карагьозов“, Ямбол, и за „Най-добър спортен водещ“ – на 1-ия отбор на ПГССИ „Христо Ботев“, Свиленград. Президентът изрази удовлетворение, че все повече деца, училища и общини се включват и в инициативата „Спортувай с президента“, като и тази година най-добре представилите се от участниците ще бъдат посрещнати от държавния глава в президентската институция.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ