Бронзовите медалисти от Световното първенство, мъже до 21г. в Президентството

19.07.2023, Сряда

Държавният глава: Младите ни волейболисти са лъч надежда за целия български спорт

Президентът удостои с почетен плакет мъжкия национален отбор по волейбол до 21 г., извоювал бронзови медали на Световното първенство в Бахрейн

Българският дух и воля за победа могат да постигнат огромни резултати и младите волейболисти на България, които разнасят славата на нашата Родина далеч зад нейните граници, са лъч надежда за целия български спорт. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която с почетен плакет беше удостоен мъжкия национален отбор по волейбол до 21 г., извоювал бронзови медали на Световното първенство, което се проведе в Бахрейн. През 2021 г., на Световното юношеско първенство до 19 г. в Иран същият отбор спечели сребърните медали.

Държавният глава припомни подвига на младите спортисти, които преди две години, във време на жестоки ограничения за спорта в целия свят, връщат страната ни на световната волейболна карта със спечелените медали на Световното първенство в Иран. По думите му това говори за големия потенциал на младите български волейболисти и не случайно очакванията към тях са високи.

„Волейболът не е само титли, медали и изграждане на физически качества. Волейболът възпитава колективно мислене и отговорност“, подчерта президентът и добави, че волейболът възпитава в уважение както към партньора, така и към опонента, от което днес има голяма нужда, особено сред младите хора.

Президентът се обърна с думи на признателност към треньорите и ръководителите на отбора за безрезервната подкрепа за младите спортисти и за развитието на техния талант. „Вашата мисия като спортисти е и да бъдете пример за младите хора на България“, посочи Румен Радев и добави, че за много младежи у нас младите волейболисти са модел на подражание. Той изрази увереност, че с примера, който те им дават, ще ги откъснат от негативното въздействие на социалните мрежи, обездвижването, алкохола, наркотиците и ще им показват, че като млади хора могат да се развиват по много по-смислен начин.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ