Представяне на инициативата пред Националното сдружени на общините

19.06.2023, Понеделник

"Отключването на максималния икономическия потенциал на всяка нация е свързано със сериозна инвестиция във физическото и психично здраве на младите хора. А именно младите хора са в основата на устойчивото развитие на всяка една нация!" С тези думи Георги Александров, Съветник по младежта и спорта на Президента Румен Радев, представи инициативата "Спортувай с Президента" пред представителите на местната власт.
На заключителната конференция на НСОРБ, г-н Александров запозна общинските кметове и с новата ранкинг система, която визуализира резултатите от "Президентския тест". Новата система предоставя възможност на децата и родителите да се запознаят с постигнатите резултати и класирането както в национален мащаб, така и по общини.
Системата измерва резултатите от седем популярни упражнения, които децата изпълняват по формата на тест.
Крайните резултатите оформят ранкинг, на базата на който в края на всяка учебна година, Президентът награждава 12 момчета и 12 момичета, класирани в 4 възрастови групи, със специален плакет "Млад спортист".
В допълнение на това, за особени заслуги в областта на спорта, Президента на Република България връчва още две награди: "Доброволец на годината" и "Община на годината"

Новата ранкинг система и резултатите може да видите тук: https://sportuvaisprezidenta.bg/?go=results

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ