Откриване на Арена Бургас

18.05.2023, Четвъртък

Румен Радев: Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е ключово за насърчаването на масовия спорт и бъдещето ни като нация!

Държавният глава участва в откриването на многофункционалната спортна зала „Арена Бургас“

Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е от ключово значение за развитието ни като нация, не само за постигането на високо спортно майсторство, но най-вече за насърчаването на масовия спорт, за подобряване на здравето и за духовното и физическо развитие на младите хора в България. Това заяви президентът Румен Радев по време на тържественото откриване на многофункционалната спортна зала „Арена Бургас“. В събитието участваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, областният управител на Бургас Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов. Спортното съоръжение бе открито със срещата от полуфиналите на Националната баскетболна лига между отборите на „Черноморец“ Бургас и „Рилски спортист“ Самоков, чието начало бе проследено от президентa.

Държавният глава открои приноса на няколко правителства, довели до изграждането на дългоочакваната спортна зала в Бургас, включително и на министъра на младежта и спорта Весела Лечева и на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Президентът поздрави ръководството на община Бургас за високите амбиции за развитието на града и успешната съвместна работа с всички институции.

Президентът отбеляза също така, че ефектът от новото съоръжение за Бургас и региона тепърва ще се усеща. По думите му това ще се отрази не само върху спорта, но и върху туризма, популяризирането на региона, икономическото развитие и инвестициите. „Това е огромен успех за бъдещето на Бургас“, каза още държавният глава.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ