100 години Български олимпийски комитет

17.05.2023, Сряда

"Дълбок поклон за всичко, което вие ни дадохте през годините. Когато ни дарявахте с невероятни емоции и ни карахте да се чувстваме горди, че сме българи, когато ни вдъхвахте вяра и самочувствие, че България не само може да си съперничи с големите, но може и да ги побеждава." с тези думи Президентът Румен Радев се обърна към олимпийците на церемонията по случай 100-годишнина на БОК.
"Мисията на олимпийското движение е да утвърждава мира и международното разбирателство." Това заяви държавният глава Румен Радев, който по-рано през деня прие на президентa на Международния олимпийски комитет. Томас Бах е в България за тържественото отбелязване на 100-годишнината от основаването на Българския олимпийски комитет. В срещата участва и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, министърът на спорта Весела Лечева, както и президентът на Европейския олимпийски комитет Спирос Капралос.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ