Турнир по утринна гимнастика

08.10.2022, Събота

Над 300 деца от Ямбол, Бургас, Сливен, Стара Загора и други градове, взеха участие в първия турнир по утринна гимнастика "Ямбол 22", организиран от Енчо Керязов и община Ямбол.

"Привличането на младите ни хора към спорта е инвестиция в бъдещето, а то принадлежи на нациите, които не само развиват индустрия, наука, високи технологии, а и качеството и активния живот на своя човешки капитал.
Пълноценната система за масов спорт, за родолюбиво възпитание и природосъобразен начин на живот са и важна стъпка в борбата с големите пороци на нашето съвремие – обездвижването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците.
За мен беше удоволствие да поздравя участниците в турнира по гимнастика „Ямбол22“, в който се включиха стотици деца, и да отлича най-добре представителите се отбори, както и младежите, които издържаха своя „Президентски тест“ в различни спортни дисциплини като част от инициативата „Спортувай с Президента“." Това сподели президента Румен Радев по време на откриването на първия турнир по утринна гимнастика, провел се на 8 октомври в Линейния парк на града.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ