Първа Купа на Президента по карате

16.10.2021, Събота

На 16 октомври 2021 г. се проведе първата "Купа на Президента".
Освен че развива физически качества и способности, спортът изгражда преди всичко характер, изгражда личности, калява волята и психиката. Спортът възпитава в екипен дух и уважение към другия. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в училище „Свети Георги“ в София откри турнира Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента.

Турнирът е организиран от Карате клуб „Цанев“ и се провежда като част от календара на Българската национална федерация по карате и инициативата „Спортувай с президента“, в рамките на която държавният глава окуражава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

Държавният глава открои каратето като спорт с огромно значение за личностното израстване на младите хора и възпитанието на дисциплина и ценности. Румен Радев открои успеха на Ивет Горанова за спечеления златен медал на Олимпийските игри в Токио, което накара българите да се гордеят. Държавният глава изрази увереност, че между състезателите на Sofia Karate Open са и бъдещите световни, европейски, олимпийски и регионални шампиони на България и другите държави участници.

УЧАСТВАЙ И ТИ!

Всеки може да се присъедини към инициативата като се регистрира и изпрати видео или друга информация за това как и къде спортува, тренира и се забавлява с приятели на открито, в залата, на стадиона или на пистата!

СТАНИ ПОСЛАНИК!

Инициативата „Спортувай с Президента“ има също така за цел да събира, обединява и насърчава младите хора да спортуват, да прекарват повече време заедно, да бъдат единни, да се научат на уважение и ценности.

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПРИЕМАМ